Dina barn har tröttnat på sina gamla leksaker och vill därför ha nya. Ta tillvara på tillfället när barnen säger att de vill ha leksaker, eftersom det stimulerar fantasin. Inte minst väljer de aktivt bort skärmar. Det finns många sommarleksaker som både gagnar rörelse och är roliga för ditt barn. Hitta något spännande online eller byt leksaker med en bekants barn och för barnen är det ju nyhetens behag som är det viktigaste.

Leksaker för fysisk aktivitet

När det är sommar och fint väder är både barn och vuxna ute mer. Ta därmed tillfället i akt och köp sommarleksaker till barnen. Vad sägs om strand-tennis, boccia, frisbee och krocket? Eller varför inte köpa gå-styltor eller hopp-boll? Dessa leksaker kommer definitivt att bryta skärm-tittandet och stilla-sittandet och ni får en rolig och aktiv stund tillsammans som familj.

Bordsspel

Att spela diverse bordsspel är bra för barnens tankeförmåga speciellt om det är någon typ av strategispel. Även bordsspel är en aktivitet för hela familjen. Att spela spel passar bra som kvälls-aktivitet eller vid dåligt väder. Om er kassa är skral går det utmärkt att hitta både uteleksaker och bord-spel på second-hand. Eller varför inte byta leksaker med grannbarnen?