Här kommer du får läsa det viktigaste sakerna du bör veta innan ett bostadsköp. Det är skillnad på att köpa en bostadsrätt och att köpa ett hus, det är till exempel ett krav att inneha ett köpeavtal när du köper en bostad ta en titt online ett köpeavtal är en trygghet både för dig och för säljaren!

Inför bostadsköpet

Det är mycket att tänka på inför ett bostadsköp fullständig checklista. Först behöver du skaffa ett lånelöfte. Det är viktigt eftersom du då vet hur mycket pengar banken kan låna ut till dig. Det betyder också att du har en budget och vet vilka bostäder du eventuellt kan köpa. När du hittat ditt drömhus eller drömlägenheten är det dags för budgivning. Kontakta banken när du vunnit budgivningen, de hjälper dig vidare i bostadsköpet. Köparen har även undersökningsplikt, därför är det viktigt att vara noga när du undersöker bostaden.

Efter bostadsköpet

När du kommit överens med säljaren att du ska få köpa bostaden, då är det dags att skriva ett köpekontrakt, här finns all information du behöver om kontrakt. När kontraktet är läst och påskrivet är det dags att få tillträde till bostaden. På tillträdesdagen, som det heter, träffas du och säljaren igen. Det är den dagen du får nycklarna till dina nya bostad.