Att hitta på saker utomhus är både roligt och nyttigt. Det är numer en konstform att överleva i vildmarken. Dessutom är det en ovärderlig kunskap att besitta. Inte bara är det praktiskt, det är livsavgörande. Med bra förberedelser kan du optimera dina friluftsaktiviteter.

Planera smart och planera väl

Oavsett om det är ett grilläventyr, fiskedag eller en veckolång vandring du planerar, är det bra att tänka igenom vad du behöver ha med dig en extra gång. Om du inte har allt du behöver, kan du hitta bra fritidsutrustning online. Du kanske till och med hittar prylar du inte visste att du behöver ha med dig.

Tänk på att kolla vädret ett par gånger extra, så du kan ha kläder efter väder. Där är även flera bra-att-ha- prylar som kan ha en given plats i din ryggsäck. Powerbank, fickkniv och ficklampor är några sådana exempel. Även om din friluftsaktivitet kanske är lite mer åt det lekfulla hållet, är det bra att du är förberedd.

Ska du delta i ett live och ett återskapande av en särskild historisk krigsscen kan en extra GPS vara en bra idé att ha med dig. På så vis minimerar du risken att gå vilse även om mobilen tappar mottagningen.