När sommaren närmar sig med stormsteg gör också gräsklippningen det. Det är kanske därför dags för dig att se över om en investering i en ny gräsklippare kan löna sig. På CDON hittar du flera alternativ: allt från robotgräsklippare till vanliga klassiker.

Robotgräsklipparen – alltmer populär

Sedan länge har robotgräsklipparen varit en populär pryl att skaffa till hemmet. För dem som inte gillar att sköta om sin gräsmatta är den här sortens gräsklippare perfekt. Du kan ägna dig åt att pyssla med annat i trädgården medan roboten klipper. Speciellt äldre personer eller de som inte har styrka att klippa med en vanlig gräsklippare får en lättare vardag tack vare roboten.

Viktigt att klippa gräs

Det kan verka märkligt att vi anser att det är viktigt med en snygg gräsmatta. De som inte tar hand om sin gräsmatta anses av många vara konstiga eller så blir vi snabbt bekymrade över om något hänt. Sedan många hundra år tillbaka har gräsmattan varit en statussymbol.

Symbolen har levt vidare från slottsherrar till vanliga villor och radhuslägenheter i dagens samhälle. Att ta hand om våra trädgårdar kommer antagligen att fortsätta vara ett sätt att visa upp vår status också i framtiden.